Wat voor kleding trek je aan op je eerste werkdag?

Er zijn veel situaties waarin mensen je voornamelijk zullen beoordelen op je uiterlijk. Het gaat hierbij dan vooral om situaties waarin je mensen voor de eerste keer ontmoet. Dat komt natuurlijk doordat mensen je dan nog niet kennen en uiterlijk het eerste is wat je vervolgens van iemand ziet. Daarom is het voor het maken van een goede eerste indruk van belang dat je er goed uit ziet. In veel situaties maakt het niet zo heel veel uit wat mensen van je denken, maar soms is dit toch echt belangrijk. 

 

Een voorbeeld van een situatie waarin je graag een goede eerste indruk wilt maken is je eerste werkdag. Het is namelijk fijn als je nieuwe collega’s een beetje een goede indruk van je krijgen. Je moet immers nog vele uren met hen op de werkvloer doorbrengen dus het is fijn als je een beetje met elkaar kunt opschieten. Dit zorgt er wel voor dat veel mensen het lastig vinden om een outfit uit te kiezen voor hun eerste werkdag. Het is immers lastig om te bedenken hoe netjes je gekleed moet zijn wanneer je ergens voor de eerste keer komt werken. In deze tekst vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het samenstellen van je outfit voor je eerste werkdag. 

Denk goed na over wat voor bedrijf het is

Wanneer je ergens voor de eerste keer gaat werken, is het natuurlijk van belang dat je een goede indruk achterlaat. Daarom is het slim om goed na te denken over welken kleding je aantrekt. Toch moet je hier ook niet te veel stress over hebben. Het is namelijk zo dat veel bedrijven niet ontzettend strenge eisen stellen aan wat voor kleding je aantrekt. Als dit wel het geval is, is het in principe altijd zo dat je van tevoren bent geïnformeerd over de eisen die aan je outfit gesteld worden. Daarnaast kun je als je niks gehoord hebt, nadenken over wat voor soort bedrijf je nieuwe werkgever is. Als het een bedrijf is waar je face to face contact hebt met klanten, is het natuurlijk belangrijker om er representatief uit te zien dan wanneer je enkel collega’s onder ogen hoeft te komen. 

Zorg voor een niet te nette outfit

Het is bij de meeste bedrijven niet nodig om ontzettend netjes naar je werk te komen. Daarom is het verstandig om op de eerste dag niet in een te nette outfit op je werk te verschijnen. Je kunt beter een aantal normale heren vesten aanschaffen die misschien iets aan de nette kant zijn. Op die manier zie je er goed uit, maar is je outfit toch nog een beetje casual.