Waarom kiezen voor refurbished?

Waar je voorheen een tweedehands apparaat kocht als je niet een groot bedrag wilde spenderen aan een duur apparaat zoals een laptop, is er nu de optie om te kiezen voor refurbished. Het wordt ook wel de gouden middenweg genoemd omdat het een manier is om voor minder geld wel aan een laptop te komen die van goede kwaliteit is en die je aanschaft onder bijna dezelfde voorwaardes als wanneer je een nieuw apparaat koopt.

Goedkoper

Ten eerste is een dell refurbished laptops beter voor je portemonnee. Een refurbished laptop is in principe eigenlijk altijd goedkoper dan een nieuwe. Dit heeft te maken met de onderdelen die worden gebruikt om de laptop samen te stellen. Hierdoor is het op papier een tweedehands laptop maar toch is er sprake van andere kenmerken. Alle onderdelen zijn namelijk nog helemaal goed voor gebruik, terwijl je met een tweedehands apparaat altijd risico loopt op een apparaat met onderdelen die ook niet meer goed zijn, of versleten zijn. Refurbished wordt daarom ook wel ‘zo goed als nieuw’ genoemd. Want in principe is er niets op het apparaat aan te merken, maar is het aan de binnenkant niet het origineel.

Garantie

Bij de meeste bedrijven die refurbished apparaten aanbieden is er sprake van garantie. Net als bij een nieuw apparaat. Dit maakt het natuurlijk heel aantrekkelijk om eerder te gaan voor refurbished dan tweedehands. Het voelt namelijk alsof je een nieuw apparaat koopt, maar dan voor een veel lagere prijs. Die garantie is vooral heel fijn, juist omdat je weet dat het apparaat samengesteld is. Dus de kans dat er toch iets niet goed is, is wat groter dan bij een nieuw apparaat. Met garantie maakt dat dus niet zoveel meer uit.

Kwaliteit

En zoals net gezegd: de kwaliteit is in de meeste gevallen heel erg goed. Op veel plekken zal ook aangegeven worden in welke mate het apparaat ‘gebruikt’ is. En dan gaat het vooral over beschadigingen die je aan de buitenkans ziet. Aan de binnenkant van de laptop is de kwaliteit meestal enorm goed.

Zekerheid

Als je dus niet heel veel geld hebt om te spenderen, of je vindt het niet waard om een heel nieuw apparaat te kopen, dan is refurbished echt de perfecte oplossing. Je hebt de zekerheid die je wilt wanneer je een duur apparaat koopt, maar je spendeert relatief ook niet zoveel geld waardoor het absoluut de moeite waard is om een refurbished laptop te kopen.