Vind je passie: Een gids voor het uitproberen van allerlei leuke activiteiten in je vrije tijd

We leven in een tijd waarin er ontzettend veel keuzes zijn als het gaat om leuke activiteiten om te doen in onze vrije tijd. Van sporten tot gamen, van schilderen tot knutselen; er is voor ieder wat wils. Het kan dan ook lastig zijn om te bepalen wat voor jou de juiste keuze is. In deze blog geef ik je tips om achter je passie te komen.

Wie ben jij? 

Het is belangrijk om te beginnen met de vraag 'wie ben ik?' op basis daarvan kan je gaan kijken wat je uiteindelijk echt leuk vindt. Zorg ervoor dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je leuk lijkt. Ben je creatief of juist heel analytisch? Waar word je enthosiast van? Ben je graag alleen of juist met andere mensen? Sport je graag alleen om in teamverband. Dit zijn allemaal dingen die je kunnen helpen bij het zoeken naar een echte passie! Het kan ook zijn dat je voor een bepaalde fase een passie hebt en dat je er op een gegeven moment op uit gekeken bent. 

Wat zijn de mogelijkheden?

De eerste stap is natuurlijk het uitzoeken van wat er allemaal mogelijk is. Pinterest is hierbij een uitkomst. Als je nog geen account hebt, maak dan snel een aan. Op Pinterest kun je gemakkelijk door middel van een zoekopdracht verschillende activiteiten vinden die je kunt uitproberen.Een andere optie is het vragen aan je familie en vrienden wat zij graag doen in hun vrije tijd. Misschien hebben zij wel een hobby waar je nog niet eens van af wist.

Start met proberen

Als je een aantal opties hebt uitgezocht, is het tijd om ze uit te proberen. Begin met iets wat je al een beetje aanspreekt. Wil je bijvoorbeeld graag gaan hardlopen? Zoek dan een leuke route in je buurt en start met een klein rondje. Of wil je graag gaan schilderen? Koop dan een mooie lap stevig papier en een setje acrylverf en laat je creativiteit de vrije loop. Ga jij liever gamen? Dan kan je starten met een game pc samenstellen. Gamen is natuurlijk veel meer dan alleen maar even 'een potje gamen'. Het kan je sociale contacten opleveren, je kan ergens goed in worden en andere ermee entertainen door middel van livestreams etc. 

Uiteindelijk ga je erachter komen wat voor jou de ideale hobby is. Die ene hobby waar je altijd naar uitkijkt en waar je energie van krijgt. Die hobby die perfect aansluit bij wie jij bent. Veel succes met het uitzoeken ervan!