De onderdelen van jouw droom pc

Als je de luxe hebt om een eigen pc te kopen is dat heel wat. Zo’n aankoop is immers niet niks. Dan wil je wel iets hebben dat voldoet aan al jouw eisen. Gelukkig heb je dat zelf in de hand want je kan je eigen pc samenstellen. Of je het nu gebruikt voor gewoon werk, het bewerken van video’s of juist voor het gamen. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten bij dat samenstellen. Lees je mee?

De set-up eromheen

Voor we in de details van de pc duiken, laten we het eerst hebben over de set-up om de pc heen. Denk daarbij aan je bureau en de stoel waar je op zit. Zeker als je van plan bent om lang achter de computer te zitten, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen omdat je anders last kan krijgen van je rug. Kijk dus naar een mooi bureau op goede hoogte maar ook een stoel die jouw lichaam ondersteunt. Daarnaast nodigt een mooie set-up ook uit.

Hoe zit het met de CPU en GPU

Twee hele belangrijke onderdelen van de pc zijn de CPU en de GPU, ofwel de processor en de videokaart. De processor regelt het draaien van de programma’s en de GPU doet daar ook deels aan mee en is van invloed op wat jij op het beeld ziet en hoe goed de kwaliteit hiervan is. Als jij dus van plan bent zware games te spelen, zal je een sterke CPU en GPU nodig hebben. Je gaat dan alles het ware een game pc samenstellen.

Goed (werk)geheugen

Al deze componenten zijn van belang als je een snelle en sterke computer nodig hebt, natuurlijk loopt de prijs op als je het beste van het beste wilt, dus het is ook zaak om te kijken naar wat je nodig hebt. Iets waar je zeker niet op moet bezuinigen is het geheugen maar ook het werkgeheugen, de eerste zorgt dat je het nodige kan opslaan en de ander draagt ook weer bij aan de snelheid en sterkte van je computer.

Kijken, voelen en dan…doen!

Dan nog de externe componenten. Zo heb je uiteraard ook een beeldscherm, muis en toetsenbord nodig. Kijk op internet of in de winkel rond naar iets dat je aanspreekt en uitnodigt zoals het eerdergenoemde bureau ook zou moeten doen. En als alles dan compleet is, kan je aan de slag!